"Vi elsker Aarhus historier" 

version 1

Byens mange små historier..

Aarhus er fuld af små og store historier, både dem der gør os stolte af byen, dem man ikke har hørt om - og de sjove. Vidste du for eksempel, at der faldt en meteor ned i Risskov i 1951, at hjerteklappen er opfundet i Aarhus eller at musikbladet Gaffa stammer fra Aarhus? 

Gå på opdagelse i første udgave af 'Vi Elsker Aarhus historier' plakaten, hvor du kan blive ved med at opdage nyt om byen og hvornår det er fra. 

Eller vidste du at...

der engang i 1970'erne boede en sur bavian under KFC i Nørre allé, at der har ligget et ZOO ved siden af Tivoli Friheden som lukkede i 1960, eller at 'Atomkraft Nej Tak' mærket blev tegnet i Aarhus i 1975? Vidste du, at der findes 9437 hjerner i kælderen på det psykiatriske hospital i Risskov eller at stubmøllen i Botanisk have stammer helt tilbage fra 1792?

Vidste du også..

at det siges, der findes en spøgelseshund i Moesgaard skov - som man kan høre hyle nogle gange om natten...? At man i 1948 prøvede at brande byen som: "Århus: Feriens Hovedkvarter", men, at det altid er 'Smilets By' der har hængt ved :) De mange måger i byen har måtte skydes siden 2017, og væddeløbsbanen har eksisteret siden 1924 og er stadig i brug. Mange ved måske heller ikke, at den lækre magnum is med 25g. chokolade er opfundet i Aarhus på den tidligere Frisko fabrik, eller at Big Ben karamellerne også er fra Aarhus. 

Plakaten kan købes, hvis det skulle have interesse, og kommer i størrelse 60x80 til DKK 299 eller 70x100 til DKK 399. 

Der kommer senere en version 2 af Aarhus plakaten, med mange flere små finurlige historier man kan gå på opdagelse i :)  

Using Format